Bitumenemulziós permetezés

A bitumenemulziós permetezés egy széles körben használható modern, idő és költséghatékony technika. Alkalmazhatjuk új út építése során az egyes rétegek megkötésének elősegítésére, az útburkolatok rétegei közötti tapadóhíd készítésére, aszfaltbeton felső kopórétegeinek felületi bevonásához, valamint útjavításhoz is.

Az útburkolati rétegek tapadásának elősegítése

A bitumenemulziós permetezés célja, hogy új utak készítése, valamint meglévők javítása során a különböző rétegek megfelelően egymáshoz tapadjanak.

Az eljárás során a legalsó – ragasztani szánt – rétegre hozzávetőlegesen 90 Celsius fokos állapotában kationaktív, bitumenemulzió réteget permetezünk. Ez képezi a későbbiekben az alapját a meleg, ragasztani kívánt felső rétegnek.

A permetezési technikát alkalmazni lehet újonnan épült utak, és útfelújítások alkalmával egyaránt. Az útfelújítások során a korábbi aszfaltra, az új meleg réteg alá történik a permetezés, a rétegek jobb tapadásának elérése érdekében.

A bitumenemulziós permetezésnek köszönhetően az út élettartama jelentősen megnő, a munkavégzés ideje viszont ezzel ellentétben lerövidül, ezért hosszú távon kiemelkedően költséghatékony megoldásnak számít.

Minden általunk vállalt munka helyszíni felméréssel és egyedi árajánlat alapján történik.

Elhasználódott útburkolatok felületének helyreállítása

A felületi bevonat szórás az egyik legkorszerűbb technika, amelyet felülethibás útburkolatokon használhatunk.

Azon utak esetében alkalmazható, ahol az útburkolat már elöregedett, felülete sima, a tapadási felülete lecsökkent, esetleg apró, vékony repedések keletkeztek rajta, azonban a felülete még nem “hámlott le”, kátyúk még nem alakultak ki, valamint az alsóbb rétegek még kellően teherbírók.

Az eljárás újítása a hagyományos módszerekhez képest, hogy segítségével felmarás nélkül is tökéletesen javítani lehet az elöregedett útburkolatokat. Ez a megoldás egyre népszerűbb, hiszen idő-, és költséghatékony, valamint környezetbarát is egyaránt.

Ingyenes árajánlatunkért forduljon hozzánk bizalommal